MTA SZTAKIEU Kiválósági Központ az információ-technológia és az automatizálás területénAz MTA SZTAKI tagja az ERCIM-nek (European Research Consortium for Informatics and Mathematics)Az MTA SZTAKI tagja a W3C-nek (the World Wide Web Consortium)ISO 9001 Minőségírányítás
HírekSzolgáltatásokAz IntézetElérésIntrawebTartalomKeresésEnglish

Mesterséges Intelligencia Kutató Csoport


 
Elérés
Név angolul: AI Research Group
Név magyarul: Mesterséges Intelligencia Kutató Csoport
Vezető: Vámos Tibor
Munkatársak: Koczkáné Nagy Ágnes
Cím : MTA SZTAKI, AKE,
1111 Budapest XI.
Lágymányosi u. 11.
Telefon: (+361) 209-5274
Fax: (+361) 209-5275

 
Kutatási Projektek

Legfontosabb témakörök: tudásmegjelenítés, a reprezentáció különböző módszerei és feldolgozási eljárásai, többek között fuzzy szignatúrák, adatbányászat.

Alkalmazási területek: orvosi, közgazdasági

Főbb eredmények: Az adatbányászati lehetőségek kiszélesülése új lehetőségeket nyitott a majdnem két évtizedes fejlődésneurológiai projekt számára. Mindenfajta olyan fuzzy becslést, ami különösen emberi megítélésen alapul, az algoritmus erős eszközként kezel. Mesterséges intelligencia kurzusunk multimédia CD-je ("Mesterséges intelligencia és a Scotland Yard) kapható. Fejlesztés alatt van egy új multimédia könyv a rendszertudományról, ennek lineáris és nemlineáris fejezetei és folyamatirányítási része már elérhető azon felhasználók számára, akik velünk ebben együttműködnek. Újabb filozófiai munkákat publikáltunk ember-gép kapcsolatokról és ismeretelméleti kérdésekről.


 

Információ

Hetényi Péterné


 
SZTAKI jelentés A kutatói egység éves beszámolója.  
 
www.sztaki.hu
copyright (c) 2000 mta sztakiwebmaster