MTA SZTAKIEU Kiválósági Központ az információ-technológia és az automatizálás területénAz MTA SZTAKI tagja az ERCIM-nek (European Research Consortium for Informatics and Mathematics)Az MTA SZTAKI tagja a W3C-nek (the World Wide Web Consortium)ISO 9001 Minőségírányítás
HírekSzolgáltatásokAz IntézetElérésIntrawebTartalomKeresésEnglish


Demonstrációk

Amíg a nemzetközi MBONE kapcsolat nem épült ki, a lokális hálózaton, a két SUN gép között lehetett csak kipróbálni a videókonferencia lehetôségeit (2 résztvevôs konferencia).

Második fázisban a SZTAKI Lágymányosi utcai épületében elhelyezett multimédia laboratóriumba épült ki egy tunnel az NIIFP KI-ból, és így már három audió-videó képes állomás és pótlólagosan még két csak audió kapcsolattal rendelkezô résztvevô között lehetett konferenciát létrehozni (5 résztvevôs konferencia)

A harmadik fázisban a nemzetközi MBONE kapcsolat kiépülése után sikerült venni külföldi kezdeményezésű konferenciákat, illetve külföldi partnerekkel (pl. Olaszország) kommunikálni.

1996 májusában a Magyar Tudományos Akadémia székházából közvetítettük a JENC7 (7th Joint European Networking Conference) konferenciát az egész világnak, és ezzel egyidôben a terminálszobában lehetôséget biztosítottunk külföldi videokonferencia programok vételére. A működô rendszert megtekintette Lotz Károly miniszter is.

A videokonferencia rendszert azóta is számosan megtekintették működés közben, valamint az A3 TV Chips magazinjában is egy interview és on-line demonstráció keretében bemutattuk.

1997. május 8-án az OMFB székházából közvetítettük az "ESPRIT Information Day" című rendezvényt, amelyen az EU ESPRIT és Fifth Framework Programme nevű programjairól adtak elő brüsszeli EU tisztviselők, majd megvitatták a felmerült kérdéseket a közép- és kelet-európai régiók megjelent képviselőivel.
 

Képernyôfelvételek a demonstrációkról

Három résztvevôs audió/videó/osztott rajztábla konferencia az NIIFP konferencia terem és az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztálya laboratóriuma között.

 
 
www.sztaki.hu
copyright (c) 2000 mta sztakiwebmaster