MTA SZTAKIEU Kiválósági Központ az információ-technológia és az automatizálás területénAz MTA SZTAKI tagja az ERCIM-nek (European Research Consortium for Informatics and Mathematics)Az MTA SZTAKI tagja a W3C-nek (the World Wide Web Consortium)ISO 9001 Minőségírányítás
HírekSzolgáltatásokAz IntézetElérésIntrawebTartalomKeresésEnglish

Oktatási tevékenységek a SZTAKI-ban


 
Kihelyezett tanszékek

Gazdasági Döntések Tanszék

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem kihelyezett tanszéke.

Integrált Gépészeti Informatikai Rendszerek tanszék

A tanszék 1998. augusztus 31-én alakult, a BME Gépészmérnöki Kara és az MTA SZTAKI részvételével. A Tanszéket a CIM és a Geometriai Modellezés Laboratóriumok, valamint a Képelemzés, a "Mesterséges Intelligencia Alkalmazások a Tervezésben és a Gyártásban" és az "Intelligens Gyártási és Üzleti Folyamatok" kutatócsoportok vezető kutatói alkotják.
 
Tanfolyamok

Az MTA SZTAKI Adatbázis és adatkezelő osztálya rendszeresen tanfolyamokat szervez az alábbi témakörökben:
- ECDL
- LINUX
- MULTIMÉDIA (Macromedia Flash)
További információ http://informatika.ilab.sztaki.hu/dms

A tematika és az oktatási anyagok elkészítéséhez sokéves fejlesztői, felhasználói és üzemeltetési ismereteink mellett immáron közel 5 esztendős oktatási tapasztalatainkra is támaszkodhatunk. Mind a tanfolyamok tematikáját, mind az oktatási segédleteket folyamatosan frissítjük, hozzáigazítjuk a rohamosan fejlődő technológiához és a hallgatói értékelések alapján leszűrt felhasználói igényekhez.

Nemzetközi színvonalú oktatási infrastruktúránknak köszönhetően minden hallgató Internetre kapcsolt saját munkaállomás előtt ül, de az oktató gépét is kivetítjük szemléltetés céljából. A helyi hálózaton keresztül szinte minden fajta elterjedt operációs rendszer elérhető és használható.

Az alaptanfolyamok anyaga gyártósemleges nemzetközi szabványokra épül, és a gyakorlás során használt segédprogramok, alkalmazások is szabadon hozzáférhetô shareware szoftverek. Ezeknek egy kollekcióját CD-n átadjuk a hallgatóknak, megkönnyítve a további gyakorlást. Kihelyezett vagy dedikált tanfolyamok esetén azonban elôzetes egyeztetés és felkészülés után vállaljuk, hogy a gyakorlatok során a felhasználó által preferált operációs rendszer platformot és alkalmazói szoftvereket használjuk.

 A tanfolyamok helye: XIII. Victor Hugo u. 18-22.  
 

www.sztaki.hu
copyright (c) 2000 mta sztakiwebmaster