Don't click here now! :)Az Infokommunikációs Központ ( IKK )

Az Infokommunikációs Központ ( IKK ) 2000. július 1-én jött létre a SZTAKI más osztályainak átszervezése kapcsán. Az IKK az egykori ASZI Hardware osztály, illetve a korábbi Lézer osztály feladatait és munkatársait egyesítő szervezetként működik.A 2000. évben a korábbi időszakhoz hasonlóan tevékenységünk három fő súlypontba sorolható, úgymint fejlesztések, üzemeltetői feladatok, továbbá fejlesztéseink eredményeként készült eszközök értékesítése.


[..Lap teteje..]

NIIF gépterem kialakítás

2000-ben kezdődött meg az NIIF Victor Hugo utcai géptermének jelentős átalakítása. Főosztályunk munkatársai végezték a gépterem komplexum átalakítási munkálatai műszaki koordinálásának nagy részét. Ez magában foglalta a klímaberendezés teljes cseréjének, az erősáramú rendszer gyökeres átalakításának, továbbá a már üzemelő, illetve újonnan beszerzendő eszközök új munkaterének kialakításával kapcsolatos munkák irányítását, illetve részben végrehajtását. A feladatok ellátását nagyban nehezítette az a körülmény, hogy a munkálatok során a folyamatos üzem fenntartása megkerülhetetlen igényként jelentkezett.

E munkák kapcsán 2000-ben kialakítottunk egy kábel-rendező rendszert, továbbá számos alkalommal közreműködtünk az új eszközök telepítésében, illetve géptermen belüli áthelyezésében. Kialakítottuk az NIIF és a BIX hálózata közötti összeköttetést.[..Lap teteje..]

Magyar nemzeti CERT

A Hálózatbiztonsági Osztály 2000-ben a magyar nemzeti CERT-et és a Hungarnet CERT szolgáltatását működtette.

[..Lap teteje..]
[..http://www.cert.hu..]

Fejlesztési tevékenységek

Az IKK és jogelődei hosszabb ideje fejlesztenek olyan berendezéseket, amelyek kialakítása jelentős szellemi hozzáadott értéket képviselnek, továbbá számos esetben speciális, egyedi igények kiszolgálását biztosítják. Ezek a munkák gyakran túlmutatnak az egyszerű fejlesztési feladatokon, és újszerű megoldások alkalmazását, K+F feladatok rendszeres végrehajtását igénylik, amelyek végül berendezések, programok illetve módszerek formájában hasznosulnak.

[..Lap teteje..]

Üzemeltetési tevékenységek

Az üzemeltetési tevékenységek kiterjednek az MTA SZTAKI, a NIIF (Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztõi Program), az MTA székházának, Zenetudományi Intézetének és Könyvtárának és néhány hazai nagy hálózati infrastruktúrával rendelkezõ intézet egyes hálózati eszközeire illetve a hálózatba kapcsolt számítógépeknél elõforduló hálózati hibák elhárítására.

[..További információk..]